The Hague office transformation church stairsThe Hague office transformation church elevationThe Hague office transformation church elevationThe Hague office transformation church mezzanineThe Hague office transformation church stairsThe Hague office transformation church glass wallThe Hague office transformation church stairsThe Hague office transformation church glass wallThe Hague office transformation churchThe Hague office transformation church stairsThe Hague office transformation church stairsThe Hague office transformation church cafeThe Hague office transformation church stairsThe Hague office transformation church cafeThe Hague office transformation church meeting roomThe Hague office transformation church mezzanineThe Hague office transformation church stairsHOYT architect transformation office the hagueHOYT architect transformation office the hagueKantoor ACATO Den Haag HOYT ArchitectenKantoor ACATO Den Haag HOYT Architecten

Transformation church to office

  • The Hague
  • Acato
  • 2012
A new office for a design studio for interactive media was designed in a former church in the center of The Hague. The building itself was originally built in the beginning of the 19th century as a house but since the 1980’s extended in the back with a meeting space and used as a church.

The design studio now makes use of the big meeting space as their main office space. The upper floors of the original house are reused as a separate office and an apartment.

The main intervention is a void with a new staircase. The main office space has no direct view to the exterior and therefore some strong visual and spatial interior elements are implemented in the design. The staircase, the bright yellow back wall and the playful ceiling lights have not only a functional but also a visual and spatial effect. The staircase is made as a steel structure cladded with wood, white on the outside and natural on the inside.

With this conversion, the building is ready for a third life.
Opnieuw spelen
    Sluiten