Rotterdam HOYT houten schuurRotterdam HOYT houten schuurRotterdam HOYT houten schuurRotterdam HOYT houten schuurRotterdam HOYT houten schuurRotterdam HOYT houten schuurRotterdam HOYT houten schuur

Huis in schuur

  • Rotterdam
  • Joris van Hoytema
  • 2007
Opgeleid in een modernistische traditie met de strakke architectuur van Le Corbusier en Mies van der Rohe als hoogste goed begon ik mij op een gegeven moment wel af te vragen waar ik zelf het liefste in zou willen wonen.

En hoewel ik erg kan genieten van bijvoorbeeld de Seagram building (inclusief het Four Seasons Restaurant op de begane grond) merkte ik dat ik voor mijzelf toch meer op zoek was naar iets robuuster, losser en toevalliger. Een opdrachtgever van ons drukte dat mooi uit ‘ik wil een huis waar mijn zoontje z’n fiets tegen de gevel aan kan smijten en met z’n modderlaarzen naar binnen kan lopen’

Dus toen wij voor de eerste keer deze toen nog dichte en golfplaten schuur betraden en zagen dat er een meer dan honderd jaar oude houten constructie was, waren we meteen verkocht. Bij het opknappen van de schuur heb ik zoveel mogelijk geprobeerd voor de hand liggende oplossingen te kiezen en teveel ‘ontwerpen’ vermeden. Vaak heb ik de oplossingen die de Slowaakse timmermannen voorstelde één op één overgenomen.

Het resultaat is een heel fijn huis waar de meeste mensen van zeggen als ze er de eerste keer komen dat het voelt als vakantie.
Opnieuw spelen
    Sluiten