DESIGNS TO LIVE IN

The Architects of HOYT translate your ideas, possibilities and limitations into a beautiful liveable design. A design that surprises the client but also a design that is recognised by the client. We create architecture that makes you feel at home.

WE KNOW HOW TO BUILD

The best designs could end as poor engineered reality if there is insufficient attention to the technology and logistics of the building process. That’s why HOYT has invested in thorough and skilful engineering and process management. Sober, solid and proactive. In this way a dream design becomes feasible.


HOYT ARCHITECTEN EN BOUWMANAGERS
ZOMERHOFSTRAAT 64
3032 CM ROTTERDAM

T. 010 241 74 68
E. HOYT@HOYT.NL
the monster house

THE MONSTER HOUSE

In de (kunst)duinen bij Monster bedachten wij een huis dat zich vormt naar het reliëf van de kavel. De kunstmatige duin op de kavel vormt een barrière tussen het huis en de zee maar door het huis over de duintop heen te draperen ontstaat er toch uitzicht op de zee. In de verte is het huis geïnspireerd op het Lovell huis van Richard Neutra in Los Angeles.

Het huis is bedacht als beton structuur met aan de buitenkant een gevel van hout en stucwerk. Het reliëf van de kavel is binnen voelbaar in de split-level opzet die een extra hoge woonkamer mogelijk maakt. Het witte lint van stucwerk dat om de gevel heen krult vormt op de bovenste verdieping de borstwering van het dakterras.

Published: 2017-04-19
barn on the buiksloterweg

BARN ON THE BUIKSLOTERWEG

Ook hier Noord Amerikaanse inspiratie van onder andere een Canadese boerderij, quaker schuren en houten west coast huizen, sferen die moesten samenkomen in een echte Amsterdam Noord setting. Belangrijkste eis van de opdrachtgever was dat hij een huis wilde waarbij zijn kinderen hun fietsen tegen de gevels konden kwakken en met modderpoten naar binnen konden struinen. Een stoer huis waarin geleefd wordt.

Dit stoere karakter vindt je terug in de basic natuurlijke materialen zoals hardsteen, baksteen, hout en zink. Eigenlijk hebben we overal gekozen voor de meest voor de hand liggende materialen. Ook binnen is het huis stevig met gevlinderde betonvloeren en stalen kozijnen. Toch is het dankzij het gebruik van eikenhout ook een heel warm huis geworden.

Pièce de résistance van het huis is zeker het dakterras met uitzicht over het IJ

Published: 2017-04-19
Newsletter

Transormation Baumann church Rotterdam

Rotterdam
RO-OK

House I in Amsterdam North

Amsterdam
Private

Farm renovationMeer projecten View our work
Opnieuw spelen
Sluiten