LEEFBARE
ONTWERPEN

De architecten van HOYT vertalen ideeën, mogelijkheden en beperkingen naar een prachtig, leefbaar ontwerp. Een ontwerp dat de opdrachtgever verrast, maar waar deze zich ook in herkent. We creëren architectuur waarin je je thuisvoelt.

STERK IN BOUWMANAGEMENT

De mooiste ontwerpen eindigen vaak als slecht uitgevoerde realiteit. Daarom heeft HOYT zich gespecialiseerd in technische uitvoering. Nuchter, degelijk en pro-actief. Zo wordt een droomontwerp nog betaalbaar ook.


HOYT ARCHITECTEN EN BOUWMANAGERS
ZOMERHOFSTRAAT 64
3032 CM ROTTERDAM

T. 010 241 74 68
E. HOYT@HOYT.NL
the monster house

THE MONSTER HOUSE

In de (kunst)duinen bij Monster bedachten wij een huis dat zich vormt naar het reliëf van de kavel. De kunstmatige duin op de kavel vormt een barrière tussen het huis en de zee maar door het huis over de duintop heen te draperen ontstaat er toch uitzicht op de zee. In de verte is het huis geïnspireerd op het Lovell huis van Richard Neutra in Los Angeles.

Het huis is bedacht als beton structuur met aan de buitenkant een gevel van hout en stucwerk. Het reliëf van de kavel is binnen voelbaar in de split-level opzet die een extra hoge woonkamer mogelijk maakt. Het witte lint van stucwerk dat om de gevel heen krult vormt op de bovenste verdieping de borstwering van het dakterras.

Gepubliceerd: 2017-04-19
barn on the buiksloterweg

BARN ON THE BUIKSLOTERWEG

Ook hier Noord Amerikaanse inspiratie van onder andere een Canadese boerderij, quaker schuren en houten west coast huizen, sferen die moesten samenkomen in een echte Amsterdam Noord setting. Belangrijkste eis van de opdrachtgever was dat hij een huis wilde waarbij zijn kinderen hun fietsen tegen de gevels konden kwakken en met modderpoten naar binnen konden struinen. Een stoer huis waarin geleefd wordt.

Dit stoere karakter vindt je terug in de basic natuurlijke materialen zoals hardsteen, baksteen, hout en zink. Eigenlijk hebben we overal gekozen voor de meest voor de hand liggende materialen. Ook binnen is het huis stevig met gevlinderde betonvloeren en stalen kozijnen. Toch is het dankzij het gebruik van eikenhout ook een heel warm huis geworden.

Pièce de résistance van het huis is zeker het dakterras met uitzicht over het IJ

Gepubliceerd: 2017-04-19
Nieuws brief

transformatie Baumannkerk Rotterdam

Rotterdam
RO-OK

Farm renovation

Dinteloord
Joris van Hoytema Jesús Narváez Fernández

Huis I in Amsterdam Noord

Amsterdam
Particulier

Meer projecten Bekijk ons werk
Opnieuw spelen
Sluiten